Het Bitcoin Evangelie (Docu)

0
796

Je moet tegenwoordig niet alleen betalen voor je betaal- en spaarrekening, de rente die je krijgt op je spaargeld is ook nog eens nihil. Toch worden de banken ondertussen rijker en rijker. Wat als wij nou zonder de banken geld kunnen creëren? Geld dat niet te vervalsen is, in waarde niet áf- maar juist toeneemt en zonder transactiekosten wereldwijd kan worden verstuurd.

Toen in 2008 de wereldwijde financiele crisis begon kwam een mysterieuze genie, bekend onder de schuilnaam ‘Satoshi Nakamoto’, met een nieuw soort betaalmiddel waarvoor banken niet meer nodig zijn. Bitcoin is niet te vervalsen en kan met één muisklik zonder transactiekosten wereldwijd worden verstuurd.De Bitcoin dient virtueel “gedolven” te worden. Elke dag wordt er een bepaalde hoeveelheid vrijgegeven aan mensen die de Bitcoin delven (‘mining’). Dit wordt gedaan door het inzetten van de rekenkracht van computers.

Is dit inderdaad een perfect bankloos alternatief voor een falende financiële sector of hevelen we simpelweg de macht van de bestaande elite over naar een nieuwe?

Met o.a. Roger Ver (bitcoin evangelist in Tokyo), Izabella Kaminska (journalist Financial Times), Marshall Long (CEO van Final Hash, één van de grootste bitcoinmijnen in Amerika), Brett Scott (ex-broker en auteur van The Heretic’s Guide to Global Finance) en een cameo van Max Keiser (Russia Today).

 

Bekijk de volledige documentaire hier

SHARE
Previous articleBitcoins Mijnen
Next articleBitcoin as a Tax Haven

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY